БЕР
Четвер
28
16:06

У Житомирі жінка віддала свій телефон шахраєві

​Житомирянка довірила незнайомцеві свій гаджет, коли той попросив терміново зателефонувати. Поліцейські встановили особу зловмисника та розшукують його.

За словами 26-річної заявниці, удень на майдані Соборному до неї звернувся незнайомець, який попросив терміново зателефонувати у невідкладних справах. Жінка виконала його прохання та передала до рук свій телефон вартістю 2 тисячі гривень. Незнайомець, отримавши гаджет, одразу ж втік.

Працівники кримінальної поліції встановили, що до вчинення правопорушення причетний 32-річний житель обласного центру. Нині триває встановлення його місцезнаходження.

Шановні громадяни! Зауважте, що вберегтися від подібного роду злодіянь цілком реально, для цього запам’ятайте самі та розкажіть близьким та знайомим деякі правила:

- у випадку, коли до вас звертаються з проханням терміново зателефонувати під приводом викликати «швидку допомогу», повідомити про злочин, інших екстремальних обставин – зробіть це самі, уточнивши адресу та дані того, хто потребує допомоги. Шахраї зазвичай одразу відмовляються від своїх намірів;

- батькам необхідно щоразу нагадувати про обережність власним дітям. Розкажіть їм, що не можна вихвалятися модними ґаджетами, особливо серед незнайомців, у громадському транспорті, на вулиці. Варто ігнорувати прохання однолітків та дорослих «подивитися», як працюють функції телефону тощо.

Сторінки:
Нагору