КВІ
П'ятниця
19
21:04

​У Житомирській області проводять імунізацію диких м'ясоїдних від сказу

На території Житомирської області 5 вересня стартувала кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу з застосуванням чотирьох одиниць авіаційної техніки шляхом розповсюдження принад з вакциною.

Розповсюдження принад здійснюється поза межами населених пунктів над лісовими та сільськогосподарськими угіддями. Упродовж усієї кампанії з імунізації охоплено площу 25481 км.кв. (що складає 85% території області), на якій буде розповсюджено 637 тис. доз вакцини. Орієнтовно на 1 кв.км. потраплятиме близько 20 доз. Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м'ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Для імунізації використовується високоімунна антирабічна вакцина Орісвак, виробник ТОВ «Укрветпромпостач» (м.Бровари).


Стабільну епізоотичну ситуацію по сказу можна забезпечити тільки при системній роботі по проведенню компаній пероральної вакцинації, а саме обробці території області два рази на рік упродовж 3-5 років поспіль в комплексі з парентеральною вакцинацією домашніх тварин.


Заходи з імунізації на території області завершаться 16 вересня.


Прохання до мешканців Житомирщини : не хвилюватися, побачивши принаду або літак, який розкидає принади, та ні в якому випадку не чіпати брикети та не переносити їх з місця!

Сторінки:
Нагору