БЕР
П'ятниця
29
09:15

​У Житомирському районі на призначену шахраєм зустріч прийшли поліцейські

23 березня до жительки с. Зарічан зателефонував невідомий та повідомив, що її син потрапив до поліції за побиття людини. За його звільнення незнайомець вимагав у 79-річної пенсіонерки 4 тисячі доларів США.

На призначену шахраєм зустріч для отримання грошей прийшли оперативники карного розшуку, які прослідкували увесь ланцюг схеми ошуканства. Тривожний дзвінок стаціонарного телефону у домівці літньої жінки пролунав близько 15.00. Схвильована пенсіонерка, дізнавшись про біду з сином, зібрала усі наявні заощадження, близько 10 тисяч гривень, та зібралась їх нести до призначеного телефонним незнайомцем місця.


На щастя, жінку вчасно зупинив односельчанин, який випадково зустрів її неподалік обійстя. Чоловік відразу правильно оцінив ситуацію й негайно зателефонував на «102».


- У цьому селі якраз працювали розшуківці кримінальної поліції нашого відділення, перевіряючи обставини іншого злочину, - розповів начальник Житомирського відділення поліції Сергій Крошко. – Тож оперативники відразу відреагували на повідомлення про шахрайство й за лічені хвилини прибули до оселі пенсіонерки.


Жінка розповіла їм про дзвінок незнайомця та призначену поблизу магазину на одній з вулиць села зустріч для передачі грошей. Відтак поліцейські завдяки подальшим злагодженим діям встановили схему шахрайства та задіяних до неї осіб.


Так, до магазину прибув автомобіль таксі, водій якого мав отримати гроші та передати іншій особі уже в обласному центрі за визначеною телефонним абонентом адресою. Там до таксиста підійшла дівчина, яка отримала пакунок (нібито з грішми), і, у свою чергу, теж повинна була передати його далі – організатору шахрайства.


Як встановили поліцейські, ним виявився 26-річний житель м. Новограда-Волинського, який нині перебуває у місцях позбавлення волі за вчинення розбійного нападу. Саме від нього надходили телефонний дзвінок на стаціонарний телефон пенсіонерки та смс-повідомлення з алгоритмом дій таксистові.


Наразі поліцейські встановили причетність підозрюваного щонайменше до 3 ошуканств на загальну суму 26 тисяч гривень. Відтак, очевидно, до уже визначеного чоловікові покарання може додатись ще одне – ув’язнення терміном до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору