БЕР
П'ятниця
29
12:32

​У Житомирському районі розслідують факт розтрати під час ремонту школи майже

Житомирською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за ч. 2 ст. 191 КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Житомирського ВП ГУНП в області.

Обставини справи: у листопаді 2018 року Станишівською сільською радою Житомирського району, за результатами проведеного тендеру, з місцевим приватним підприємством укладено договір на капітальний ремонт загальноосвітнього навчального закладу на суму майже 2,5 млн грн.


Проте в ході виконання капітального ремонту підрядником порушено умови договору та необгрунтовано завищено вартість придбаних будівельних матеріалів, про що складені офіційні документи – акти виконаних робіт, на підставі яких органом місцевого самоврядування перераховано із бюджету понад 450 тис грн.


Порушення низки вимог чинного законодавства та умов договору (перевищення обумовленої суми) виявлено Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в області під час проведення перевірки закупівлі ремонтних робіт за бюджетні кошти.


Перевіркою встановлено, що службовими особами Станишівської сільської ради під час виконання підрядником капітального ремонту школи у селі Піски (входить до Станишівської ОТГ), допущено розтрату бюджетних коштів на суму понад 450 тис грн.

Вчора

Сторінки:
Нагору