БЕР
Вівторок
19
04:27

​У ЖНАЕУ представили роботи учасників екологічного конкурсу творчих дітей та молоді «Майбутнє планети»

З 1 березня по 30 квітня 2017 р. Житомирським національним агроекологічним університетом було оголошено екологічний конкурс творчих робіт «Майбутнє планети», покликаний ознайомити учасників з проблемами кліматичних змін та антропогенного навантаження на планеті Земля, а також важливістю збереження водних, лісових та інших природних ресурсів, сформувати світогляд щодо напрямів вирішення найскладніших завдань, що стоять перед населенням всього світу сьогодні, проілюструвати красу рідного краю та важливість турботливого ставлення людини до навколишнього простору, формувати відповідальність особистості за свої дії та своє життя.

Учасники поділились своїми спостереженнями про можливості позитивного впливу людини на Природу, а також образом майбутнього, яким вони його хочуть бачити. В понад 70 конкурсних роботах представлено твори, вірші, есе, які відображають красу нашої Планети, країни, міста та сіл. Засобами образотворчого мистецтва відображено діяльність, що дозволяє зберегти та примножити красу нашої планети для майбутніх поколінь. Учасники з Коростишівського, Ємільчинського, Попільнянського, Романівського, Пулинського, Радомишльського районів та шкіл м. Житомир віком від 6 до 16 років представили пошукові проекти на екологічну, історико-культурну тематику, проілюстрували їх засобами графічного характеру та прикладного мистецтва. Презентації у віршованій та музичній формі є результатом творчого натхнення школярів. Викладачі та студенти мали можливість милуватися роботами протягом двох тижнів в читальному залі періодики.


Вже 16 травня відбулась презентація робіт та вручення дипломів призерам та учасникам конкурсу в стінах ЖНАЕУ. Автори читали свої твори, розкривали задуми та ідеї. Конкурсантів вітав Іван Мартинчук - проректор з науково-педагогічної роботи, соціального та гуманітарного розвитку, голова оргкомітету, відзначаючи роль університету в формуванні патріотизму, свідомості, культури та самовизначеності особистості.


Олексій Булуй - завідувач кафедри інноваційного підприємництва та інвестиційної діяльності говорив про роль інтелектуального та духовного надбання людства, представив роль інноваційних та екологічних підходів в управлінні життєдіяльністю та господарюванням, а Оксана Присяжнюк - доцент кафедри менеджменту організацій і адміністрування ім. М. П. Поліщука, акцентувала увагу присутніх на ролі державного управління та адміністрування у змінах в країні, вона також зазначила, що люди в економіці та політиці, які розуміють природу, прислухаються до неї (а саме такими будуть в майбутньому сьогоднішні учасники конкурсу) створюватимуть простір живих енергій, вироблятимуть живу цілющу їжу, завдяки здоровому способу життя сповнюватимуться сил для нових звершень.


Марія Плотнікова побажала творчого розвитку та розвитку кожного з позиції формування креативного мислення, екологічної свідомості, відповідальності, управління та адміністрування власним життям, розуміння Природи та бережливого ставлення до неї. Професор Євгеній Ходаківський звернув увагу на необхідність уважного та шанобливого ставлення до всього оточуючого світу, до всіх живих істот та створінь. Людина розкривається в творчості, – професор зачитав вірші про травень та мрію кожної дитини – літо.


Голова Всеукраїнської громадської організації «Народний рух захисту Землі» Михайло Васильєв говорив про необхідність формування екології свідомості, відзначив роль світогляду у розвитку людства та наголосив на значенні освіти та виховання у становленні держави. Навчання сприяє гармонійному ставленню до Природи через взаємодію з її елементами, зокрема, в процесі висадки рослин та догляду за ними, спілкуванні з тваринами та стихіями, щоб діти отримували радість від цього спілкування, надати їм можливість самим приймати рішення, тоді діти будуть цінувати таку країну. Зникають традиційні для міста депресивність та агресивність. Діти швидко і з любов’ю розкриваються, коли в них є можливість щось посадити, доглянути, піклуватися. Змінюється світогляд, у дітей до цього є природній інстинкт. Це можливо для дитини, що зростає на природі. Діти мають виховувати батьків і, якщо дитина щось творчо підготувала, у батьків та вчителів має бути час подивитися на цей проект, поспілкуватися, обговорити. Це важливо. Це позитивно впливає на формування особистості. У кожного дитячого садочка має бути свій сад, у кожної школи – ділянка, в кожному університет – ще більша ділянка, де учні, вчителі, батьки та гості можуть здійснювати навчальний процес. Природне мислення, спілкування з природою – це те, що є необхідним в першу чергу. В будь-якому куточку світу діти зможуть знайти себе, вижити – вони знають як працює Природа. Співпрацювати з нею.


У дружній атмосфері учасники конкурсу та гості відобразили свої емоції та відчуття у формі картин та віршів, що стало апофеозом заходу.

Вчора

Сторінки:
Нагору