КВІ
Четвер
25
17:47

​Юрій Павленко: В історії України були складні періоди, але ніколи не було такого, щоб люди не бачили перспективи

Висновок очевидний: в історії України були складні періоди, але ніколи не було такого, щоб люди не бачили перспективи.

На цьому народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко наголосив, спілкуючись з журналістами напередодні Дня незалежності України.

«В переддень 25-річниці прийняття Верховною Радою УРСР постанови та Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна, ми змушені констатувати той сумний факт, що Незалежна Україна, в якій люди відчували себе громадянами, а не жебраками, зруйнована нинішньою владою.

Українцям готують парад, урочисті промови і масові заходи, під час яких традиційно будуть говорити про успіхи і райдужні перспективи. Але у більшості людей далеко не святковий настрій», - переконаний народний депутат.

«Своє двадцятиріччя Україна зустрічає в дуже складних умовах. Два з половиною роки йде озброєний конфлікт на сході країни, кінця якому не видно. Не подолано і внутрішній розкол в українському суспільстві.

Більш того, громадянський конфлікт постійно розігрівається заявами безвідповідальних політиків, які представляють ключові інститути влади. Погіршується ситуація зі свободою слова, правосуддям, забезпеченням політичних прав і свобод громадян.

Українці бояться виходити на вулиці, де стали набагато більше грабувати і вбивати. За повідомленням прокуратури Житомирської області, протягом січня–червня обліковано майже 10 тис. кримінальних правопорушень, що на третину більше, ніж за аналогічний період попереднього, зовсім неблагополучного у кримінальному відношенні року. Майже половина із них - тяжкі та особливо тяжкі злочини. Стрімко зростає кількість грабежів, крадіжок, розбоїв. Більш як 75 % тих, хто став на злочинний шлях, - люди, які не навчаються і не мають роботи. Більш як у півтора рази збільшилась кількість потерпілих від злочинів. Все це відбувається на тлі зубожіння людей. Ціни ростуть третій рік і виросли вже в три рази, комунальні тарифи зросли в сім разів», - констатував політик.

Юрій Павленко розповів, що за минулі півроку провів зустрічі у 18 районах, для того, щоб краще розуміти і відчувати потреби кожної території та її громади.

Висновок очевидний: в історії України були складні періоди, але ніколи не було такого, щоб люди не бачили перспективи.

У людей відбирають всі пільги, які у них були. Влада закриває сільські школи, ФАПИ, грабує навіть дітей, відбираючи виплати на них і безкоштовні сніданки і підручники.

«Нинішній владі не потрібні люди. Їм все одно, виживуть мільйони наших громадян або помруть, вони тільки хочуть утримати свою владу.

Опозиційний блок - єдина партія, яка працює для людей. Ми вимагаємо перевиборів парламенту, щоб в країні з'явилася влада, яка дбає про людей», - резюмував Юрій Павленко

Сторінки:
Нагору