БЕР
П'ятниця
29
08:46

​В обласній раді нагородили переможців обласної краєзнавчої премії

В обласній раді 26 грудня підбито підсумки і нагороджено лауреатів обласної краєзнавчої премії. Вручав премії перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко. На здобуття премії було подано 7 науково-дослідних робіт у двох категоріях.

Зокрема, у категорії «досвідчені краєзнавці, музейні установи та працівники» представили роботи 6 претендентів, у категорії «учні загальноосвітніх шкіл, студенти ВНЗ» було представлено одну роботу.


За результатами розгляду робіт, у І категорії переможцем 1-ї краєзнавчої премії став Ігор Криворучко за роботу «Ходорків. Історія села», 2-у премію здобули Руслан Контратюк та Олена Тунік, які презентували роботу «Історія українського села. Глибочок та Крути», а 3-ю премію отримав Іван Савицький за роботу «Нова мандрівка по життєпису Євстахія Івановського».


Оскільки у ІІ категорії було подано лише одну роботу, то комісія прийняла рішення премію не присуджувати.


Переможцям конкурсу присвоєно звання «Лауреат Житомирської обласної краєзнавчої премії».


Окрім цього, Подяками обласної ради відзначено Валентина Згурського за книгу «Борщів» та Гарія Макаренка за роботу «Земля селянам? Або як знищували куркулів».


Варто зазначити, що згідно з положенням, Житомирська обласна краєзнавча премія виплачується за рахунок коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування галузі «Культура» у І категорії - перша премія - 1500 грн; друга премія - 1000 грн; третя премія - 500грн.

Вчора

Сторінки:
Нагору