КВІ
П'ятниця
19
07:59

​В Олевському районі поліцейські припинили кілька спроб видобутку бурштину

6 грудня працівники Управління захисту економіки в області під час рейду по місцях можливого незаконного промислу викрили три групи копачів та припинили їх спроби облаштувати нелегальний видобуток сонячного каменю. На місцях вилучено автомобіль, мотопомпи та інше обладнання. Розпочато розслідування.

Автомобіль «УАЗ» поліцейські помітили та зупинили близько 9.00 у лісовому масиві між селами Хмелівкою та Андріївкою. Під час огляду в авто було виявлено мотопомпу та супутнє приладдя: пожежні рукави, стержні, забірник і т.п. Керамнича та автівку, а також ще одного учасника події було доставлено до Олевського відділення для з’ясування усіх обставин.


Неподалік поліцейські припинили роботу ще двох мотопомп, які розмивали грунт. Їх власники, помітивши наближення рейдової групи, кинулись врізнобіч, залишивши вартісне обладнання.


Усе виявлене вилучено та також доставлено до відділення поліції.


Нині розпочато кримінальне провадження за ст.15, ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.


За чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору