КВІ
П'ятниця
19
04:21

​В Олевському районі пропозицій роботи побільшало

16 серпня у приміщенні Лопатицького старостинського округу Олевської об’єднаної територіальної громади заступник директора районного центру зайнятості Інна Дереновська провела зустріч з місцевими роботодавцями та населенням. Зібрались в. о. старости с.Лопатичі Н.Горпиніч, директор Лопатицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів В.Мороз, завідуюча ДНЗ №18 Л.Картушина, фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю – Кравчук К.П., Кравчук І.В., Павлюк Н.І., Павлюк С.М., Нагорний В.Ю., Чакір С.В., а також місцеві жителі.

Мета зустрічі – інформування населення та роботодавців об’єднаної громади про послуги служби зайнятості, місцеві можливості працевлаштування, а також вивчення поточних запитів та перспективних кадрових потреб діючих тут суб’єктів господарювання.


Інна Дереновська розповіла, що у 2017 році пропозицій роботи в районі побільшало: 183 роботодавці зареєстрували у центрі зайнятості за сім місяців понад 720 вакансій, що на 200 більше, ніж торік за такий період. Окрім того, відвідувачі центру можуть обирати прийнятний варіант своєї майбутньої зайнятості по всій Україні, знайомлячись з вакансіями в єдиній комп’ютерній інформаційно-аналітичній системі державної служби зайнятості. Якщо ж робоче місце не знаходиться, а практика останніх років засвідчує, що на Олевщині працевлаштовуються лише трохи більше третини безробітних, служба зайнятості запропонує тимчасову зайнятість або ж перенавчання за професіями, які користуються попитом. Саме ці дві послуги були досить популярними цього року: 153 безробітних пройшли запропоноване профнавчання й усі були працевлаштовані, а 150 клієнтів центру зайнятості брали участь в оплачуваних громадських та інших роботах тимчасового характеру.


Заступник директора центру зайнятості повідомила також лопатичанам, що з вересня по грудень цього року служба зайнятості відбиратиме серед безробітних будівельників кандидатів для працевлаштування в Державі Ізраїль. Детальну інформацію про це сільські жителі можуть почерпнути в інформаційному куточку в приміщенні старостинського округу: там є довідник з прав іноземних робітників, розроблений ізраїльським центром обслуговування та інформації, та інші матеріали щодо можливості працевлаштування українських працівників в Ізраїлі.


Сільські жителі, користуючись нагодою, ставили представниці центру зайнятості чимало запитань. Стурбовані батьки цьогорічних випускників шкіл, які не вступили до навчальних закладів, розпитували про шанси працевлаштування або ж отримання першої професії. Молоді люди дізнавались про можливості отримання допомоги для започаткування підприємницької діяльності. Також селяни уточнювали соціальні гарантії для вивільнених працівників та перспективи подальшої їхньої зайнятості.


Присутнім на зустрічі приватним підприємцям Інна Миколаївна розповіла про сучасні можливості добору кадрів за запитами роботодавців, зокрема використання Інтернет-ресурсів служби, відеорезюме безробітних або демонстрація відеовакансій для пошукачів роботи. Також зацікавила інформацією про фінансову підтримку роботодавців, які створюють робочі місця в пріоритетних галузях економіки або працевлаштовують соціально вразливі категорії населення. Особливо актуальним це повідомлення виявилось для С.Чакіря, керівника новоствореного ТОВ «Агро Технолоджі Груп», що планує займатись вирощуванням зернових. Про перспективу скористатись такою підтримкою він і поспілкувався з І.Дереновською.


За підсумками зустрічі в. о. старости с. Лопатичі Н.Горпиніч подякувала заступнику директора центру зайнятості за роз’яснювальну роботу й запевнила у продовженні плідної співпраці для спільної мети – розширення зайнятості сільських жителів.

Вчора

Сторінки:
Нагору