КВІ
П'ятниця
19
16:25

Сергій Сухомлин: В першу чергу здоров’я дітей – це робота сімейного лікаря

​У Житомирі продемонстрували відремонтовану поліклініку. Результатом проведених ремонтних робіт задоволені і медики, і пацієнти.

На ремонт філії дитячої поліклініки «Крошня» з міського бюджету було виділено 800 тисяч гривень. Результати проведених ремонтних робіт перевіряли міський голова Сергій Сухомлин та заступник міського голови Матвій Хренов.

«Таких філіалів в цьому році відремонтовано три. Ми й надалі будемо продовжувати працювати в цьому напрямку, тому що в першу чергу здоров’я дітей – це робота сімейного лікаря. Перший контакт з лікарем та постійний супровід дітей є найголовнішим. Як показує практика, спостереження дітей в таких поліклініках найефективніший спосіб попередження серйозних хвороб», – розповідає міський голова Сергій Сухомлин.

Результатом проведених ремонтних робіт задоволені і медики, і пацієнти.

«В поліклініці були проведені ремонтні роботи по ремонту покрівлі, опалення, освітлення і косметичний ремонт всередині. Ми замінили вікна, частково здійснили утеплення. Це дасть можливість покращити умови праці лікарям та медичним сестрам», – зазначає головний лікар Дитячої центральної міської лікарні Володимир Башек.

«Завданням цих філій є наближення дільничного лікаря до кінцевого споживача. До кінця цього року буде відкрито ще дві амбулаторії сімейної медицини. Одна на Богунії, інша – на Польовій. Там буде здійснюватися прийом як дорослих, так і дітей – це повністю нові філіали, яких ще раніше не було. Основним їх завданням є зробити сімейного лікаря максимально близько до пацієнта. Філіали не передбачають наявність вузькоспеціалізованих фахівців, тому що це недоцільно», – пояснює заступник міського голови Матвій Хренов.

У наступному році в дитячих та дорослих поліклініках планується встановлення електронної системи реєстрації, що дасть змогу здійснювати запис до лікаря через Інтернет та обирати для себе зручний час.

Вчора

Сторінки:
Нагору