КВІ
Четвер
18
04:08

​В Житомирській обласній раді вирішували питання врегулювання контролю за експортом паливної деревини

Шляхи врегулювання процедури митного контролю та митного оформлення паливної деревини (дров), що відправляють на експорт, шукали 15 лютого на нараді під керівництвом голови обласної ради Володимира Ширми та голови облдержадміністрації Ігоря Гундича.

В обговоренні важливого для нашої області питання взяли участь представники митних, правоохоронних та контролюючих органів, керівники лісогосподарських підприємств області, депутати обласної ради.


Як наголошували лісівники, зараз неврегульовано процедуру перевірки відповідними органами відправки паливної деревини на експорт. Зокрема, на вимогу митників, представників СБУ та прокуратури підприємствам доводиться по кілька разів здійснювати розвантаження та завантаження вагонів продукцією, відбувається затримка відправки вантажу. Внаслідок цього лісогосподарські підприємства втрачають мільйони гривень, а оскільки вони є бюджетоутворюючими для області, відповідно кошти недоотримає й обласний бюджет. Більше того, підприємства у подальшому можуть втратити свої ринки збуту за кордоном.


У свою чергу представники правоохоронних та контролюючих органів пояснюють свої дії тим, що згідно із законодавством всі перевірки проводяться у зоні митного контролю, зокрема на кордоні в Закарпатській області, а не безпосередньо на місцях завантаження продукції. І така ретельна перевірка обумовлена тим, що під видом дров є ймовірність вивезення лісової продукції, яка заборонена для експорту – а це вже кримінальне правопорушення.


За результатами наради було вирішено усім зацікавленим сторонам підготувати відповідні пропозиції для врегулювання процедури митного контролю та митного оформлення.

Вчора

Сторінки:
Нагору