БЕР
Вівторок
19
04:08

​В Житомирській області лише за добу зареєстровано близько десятка шахрайств

Близько десятка шахрайств зареєстрували поліцейські минулої доби за зверненнями жителів області. Більшість з них пов’язані із розголошенням конфіденційних відомостей з банківських карток або сумнівного бажання відкупитись від відповідальності за вчинення правопорушення. Тривають розслідування обставин.

50-річна жителька с. Старої Котельні Андрушівського району сплатила через банківський термінал шахраям 5 тисяч гривень за непритягнення до відповідальності її сина, якого нібито затримали поліцейські. Зайве пояснювати, що у жодну кримінальну історію її чадо не потрапляло.

Схожа історія сталася із 65-річним пенсіонером із м. Бердичева, який перерахував 7,5 тисяч гривень ошуканцям нібито для залагодження проблем двоюрідного брата, який перебуває на даний час за кордоном. Як згодом з’ясувалось, жодної фінансової підтримки той не потребує і в ніяку скруту не потрапляв.

Відразу двоє жителів Овруцького району розголосили відомості своїх банківських карток у телефонній розмові з незнайомцями, які назвались працівниками служб безпеки фінансових установ. За півгодини з рахунків заявників зникли гроші у загальній сумі бульше 20 тисяч гривень.

У Малині 45-річна жінка збиралась придбати арфу і навіть віддала малознайомому чоловікові гроші для її купівлі. Втім, не дочекавшись за кілька тижнів ні музичного інструменту, ні своїх коштів, жінка звернулась до поліції.

За всіма фактами нині розпочаті кримінальні провадження (ст. 190 ККУ) і обставини подій з’ясовуються у рамках досудового розслідування.

Водночас поліцейські застерігають – варто дотримуватися прости правил, аби вберегтися від подібного роду злодіянь, ніж розраховувати на повернення втраченого.

Для цього запам‘ятайте декілька порад: нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації, особливо в телефонному режимі. Уважно читайте смс-повідомлення, які приходять на ваш мобільний телефон. Якщо вас переконують у ризику втратити кошти чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати якісь дані, не поспішайте, краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи (на кожній картці номери телефонів вказані). Пам’ятайте, у таких ситуаціях ваша фінансова безпека залежить тільки від вас!

Вчора

Сторінки:
Нагору