БЕР
П'ятниця
29
14:01

​В Житомирській області на хабарі затримали голову районної ради

Голова Коростеньскої районної ради був затриманий на гарячому 9 серпня військовою прокуратурою Центрального регіону України спільно з Київським теруправлінням ДБР та Управлінням захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Нацполіції.

Службовець вимагав 1 тисячу доларів США за вирішення питання оренди нерухомого майна. Нині за такі «бажання» йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.


Оперативники Управління захисту економіки в Житомирській області спільно із працівниками Територіального управління ДБР, розташованого в м. Києві, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Центрального регіону України викрили та припинили злочинну діяльність службової особи Коростенської районної ради.


Слідством встановлено, що за підробку рішення результатів конкурсу на отримання комунального майна та подальшого укладання договору оренди нерухомого майна, що є власністю територіальної громади Коростенського району та перебуває на балансі Коростенської районної ради, службовець вимагав 1 тисячу доларів США неправомірної вигоди.


У п’ятницю, 9 серпня, чоловіка було викрито під час отримання зазначеної суми хабара. Нині він затриманий у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.


Вирішується питання про оголошення підозри у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Сторінки:
Нагору