КВІ
П'ятниця
19
18:35

​В Житомирській області на хабарі затримано військового комісара. ФОТО

29 серпня детективи Головного управління Нацполіції спільно з працівниками УЗЕ в Житомирській області затримали військового комісара районного військкомату. Військовослужбовець, у званні підполковника, вимагав та отримав хабар в розмірі 1000 доларів США за сприяння ухиленню від проходження служби одним із призовників.

Вказані протиправні дії військовослужбовця задокументували детективи поліції Житомирщини спільно з працівниками УЗЕ в області. Заходи проводились під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону.


Встановлено, що затриманий вимагав та отримав кошти від хлопця, який призивався на строкову військову службу, за створення умов для ухилення від неї. Предмет хабара вилучено.

Попередня правова кваліфікація події - ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.


Військового комісара затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.


Відповідно до санкції цієї статті чоловікові може загрожувати кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років

Сторінки:
Нагору