БЕР
Вівторок
19
12:24

​В Житомирській області на залізниці виявили гранатомети

Гранатомети, тубус від гранатомета та понад 4 кілограми пороху вилучили поліцейські з території залізничного вокзалу у м. Новограді-Волинському. Поліція розпочала розслідування та нагадує про кримінальну відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою.

22 червня до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення про виявлення на території місцевого залізничного вокзалу підозрілих предметів, які можуть становити потенційну небезпеку.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини.

- Було з’ясовано, що під одним із вагонів на залізничній колії знаходилися 2 предмета, схожих на гранатомети, 1- на тубус від гранатомета та 8 мішечків з вмістом, схожим на порох, загальною вагою понад 4 кг, - розповів начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко.

Усе виявлене було вилучено та направлено на експертне дослідження.

Відповідна інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) ККУ.

У рамках розпочатого кримінального провадження поліція з’ясовує походження небезпечної знахідки.

Водночас поліцейські звертаються до громадян, закликаючи до виваженості, законослухняності і вияву високої свідомості у поводженні з небезпечними предметами. Зброя і вибухівка, такі необхідні для виконання завдань у зоні проведення антитерористичної операції, зовсім недоречні у мирному житті. Сувеніри і трофеї з війни, як показує практика, несуть небезпеку, каліцтво, а подекуди і смерть не лише володільцям, а й оточуючим людям.

Окрім того, не забувайте про кримінальну відповідальність за зберігання, перевезення, пересилання і т.д. небезпечних і заборонених законом предметів. Подібні протиправні дії можуть обернутися ув’язненням на строк від 3 до 7 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору