КВІ
Субота
20
17:25

В Житомирській області рибалка провалився під лід за 50 м від берега

​Служба порятунку попереджає громадян про небезпеку тонкої криги!

З початку 2020 року рятувальники зафіксували вже 60 випадків загибелі громадян на водних об'єктах країни. Цієї зими чимала кількість і зниклих безвісти на водоймах рибалок, а четверо дітей потонули тільки за перші два тижні лютого.


В умовах теплої зими, надійний льодовий покрив на річках та ставках так і не сформувався, проте бажання громадян відвідати ледь замерзлу водойму нікуди не зникло. Затяті рибалки та діти продовжують випробовувати долю на тонкій кризі, проте не всім вдається подолати наслідки своєї ж легковажності.


Зокрема, 11 лютого до Служби порятунку Житомирщини надійшло повідомлення про те, що в с. Квітневе на річці Унава провалився під лід чоловік. Постраждалий рибалка, опинившись у крижаній водоймі, одразу почав гукати на допомогу, проте на річці в цей час він був один. Лише через півгодини його помітила випадкова перехожа, яка й викликала рятувальників. Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що потопаючий чоловік знаходиться у проломі на відстані 50 м від берега. На гумовому човні вони підібрались до місця пригоди і проклали від човна до пролому штурмову драбину, по якій витягнули потопаючого та поклали в плавальний засіб. З берега інші рятувальники мотузкою підтягнули човен з врятованим. Потерпілого укутали ковдрами для обігріву та на ношах передали медикам.


Тож, з метою попередження нещасних випадків, рятувальники продовжують патрулювати замерзлі річки та озера, під час яких закликають українців не виходити на тонку і ненадійну кригу.

Вчора

Сторінки:
Нагору