БЕР
Четвер
28
23:56

​В Житомирській області розслідують махінації з краденою деревиною

Надвечір 24 вересня в Олевському районі поліцейські моніторингової групи ГУНП зупинили вантажівку із лісоматеріалом. Документи, які згодом було надано для перевірки, викликали у правоохоронців сумніви щодо походження деревини. Автомобіль з вантажем вилучено. Розпочато досудове розслідування.

На автодорозі Київ – Ковель, між селами Радовелем і Жубровичами, поліцейські моніторингової групи ГУНП, які нині проводять відпрацювання Олевщини, зупинили автомобіль ЗІЛ-131 із деревиною. Вантажівкою, як з’ясувалось, кермував 43-річний житель одного із сіл. На легковому автомобілі його супроводжував ще один місцевий чоловік, який назвався підприємцем.


Під час перевірки виявилась відсутність супровідних документів. За словами чоловіків, деревина була придбана на лісовому складі. Усі обставини задокументували працівники слідчо-оперативної групи Олевського відділення поліції.


– Згодом нам таки надали документи. Однак відомості, вказані у них, відрізнялись від об’єктивної дійсності: об’єми деревини та розміри колод, що перевозились, не співпадали з указаними у накладній. Окрім того, не знайшла підтвердження інформація про походження лісопродукції, - розповів начальник Олевського ВП ГУНП Ігор Григоришин.


Правова кваліфікація події – ст.198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) ККУ. Наразі слідчі звернулися до суду із клопотання про накладення арешту на вилучене майно та проведення інших необхідних слідчих дій у здійсненні досудового розслідування.


Нагадуємо, що на початку вересня наказом ГУНП в Житомирській області створено спеціальну рейдову групу з працівників апарату по моніторингу ефективності заходів з протидії незаконному видобутку бурштину у північних районах області. Працівники окремих структурних підрозділів обласного відомства, що увійшли до її складу, наразі профілактично відпрацьовують й інші галузеві напрямки на вказаній території.

Сторінки:
Нагору