БЕР
Вівторок
19
09:50

​В Житомирській області скоєно напад на будинок підприємця

Днями слідчі Романівського відділення поліції оголосили про підозру у вчиненні розбою двом жителям с. Карвинівки, які на початку вересня вчинили напад на будинок місцевого підприємця. За скоєне парубкам може загрожувати від 7 до 10 років позбавлення волі.

Тієї ночі, 2 вересня, близько 23.00 до будинку 56-річної жительки с. Карвинівки хтось постукав. Коли жінка відчинила двері, на порозі стояли двоє чоловіків у саморобних балаклавах. Незнайомці відразу почали погрожувати, демонструючи сокиру, та вимагати гроші. На допомогу господарці вчасно підбіг син, поява якого стала несподіванкою для нічних візитерів. Чоловік зумів виштовхати невідомих з порогу та швидко зачинив двері. Ті ще деякий час бігали довкола будинку, намагаючись проникнути у нього, а потім перейшли до сусіднього з тими ж намірами. Допоки їх галас не почули жителі інших обійсть і не наполохали нападників своєю появою.


Незнайомці хоч і заховали обличчя, однак учасники події їх розпізнали по голосам. Тож прибулим на виклик поліцейським змогли описати парубків і навіть назвати їх ймовірні імена.


Під час перевірки цієї інформації правоохоронці отримали незаперечні докази причетності вказаних осіб до нападу.


- Як з’ясувалось, це двоє місцевих жителів, 1995 та 1997 років народження. Старший із хлопців уже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, - розповів начальник Романівського ВП Микола Більський. – А відвідинам будинку, де проживають підприємці, того вечора передувала спільна вечеря з алкоголем


Відразу після події хлопці утекли і переховувались, аби уникнути зустрічі з правоохоронцями. Втім обох уже наступної доби затримали та доставили до відділення для отримання показів щодо правопорушення.


Після встановлення усіх обставин та мотивів такого вчинку парубків, опитування очевидців, а також проведення відповідних експертиз правопорушення було кваліфіковано як розбійний напад, учинений групою осіб (ч.2 ст. 187 ККУ). 13 вересня парубкам оголошено відповідну підозру, а нині вирішується питання про обрання запобіжного заходу.


За скоєне хлопцям може загрожувати від 7 до 10 років позбавлення волі

Вчора

Сторінки:
Нагору