КВІ
П'ятниця
19
22:00

​В Житомирській області викрито підпільного лісоруба

Жителя одного із сіл району у незаконній порубці дерев уздовж залізниці викрили працівники місцевого лісгоспу та поділились своїми підозрами із поліцейськими. За місцем проживання чоловіка правоохоронці вилучили нелегальні лісоматеріали. Нині триває з’ясування всіх обставин події.

Повідомлення про незаконну порубку дерев на 24-му залізничному перегоні поблизу с. Романівки Попільнянського району надійшло до відділення поліції 24 вересня. За інформацією, у захисній смузі уздовж залізничних колій хтось вирубав близько півсотні дерев акації, клену та дубу.


На місці події працювала слідчо-оперативна група. Працівники місцевого лісгоспу поділились із поліцейськими своїми припущеннями щодо ймовірно причетної до правопорушення особи.


Відтак у ході перевірки отриманих відомостей в обійсті 57-річного жителя с. Романівки правоохоронці виявили склад колод свіжозрізаних дерев. Чоловік визнав свою причетність до вирубки захисної лісосмуги. За його словами, деревиною він запасався для опалення узимку.


Правова кваліфікація події – ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Законодавством за такі дії передбачено покарання як у вигляді штрафних санкцій так і обмеження чи позбавлення волі строком до 3 років.

Сторінки:
Нагору