КВІ
Четвер
25
19:13

​В Житомирській області завершено розділення первинної та вторинної медичної допомоги

Первинна медична допомога надається у 40 закладах, з яких 35 Центрів первинної медико-санітарної допомоги. Сімейні лікарі обслуговують 85% населення області.

Про це інформує департамент охорони здоров’я облдержадміністрації. З квітня на Житомирщині розпочався перший етап реформи фінансування охорони здоров’я – пацієнти розпочали обирати свого лікаря первинної медичної допомоги (сімейного лікаря, дільничного терапевта або педіатра), підписуючи з ним декларацію.


За інформацією Національної системи охорони здоров’я «eHealth», станом на 7 вересня 2018 року до системи вже підключено 59 медзакладів області, зареєстровано 829 лікарів. Декларації підписали 613 тисяч 960 пацієнтів, що складає 50% від населення Житомирщини (по Україні цей показник 40%). За кількістю підписаних декларацій область посідає 5 місце в Україні.


Наразі вже 7 комунальних некомерційних підприємств (Баранівський, Довбиський, Новоборівський, Коростенський, Овруцький, Чуднівський Центри ПМСД, Миропільська амбулаторія загальної практики сімейної медицини ) з 1 липня отримали фінансування за новою системою.


Під час другої хвилі підписали угоди з НСЗУ ще 19 комунальних некомерційних підприємств, ПП «Пан лікар» та ФОП «Мриглод Л.В.», ФОП «Мовчан О.М.». Ці заклади з 1 жовтня отримають фінансування за новою системою.


Наразі із 40 закладів первинної допомоги підписали угоди з НСЗУ – 26 або 65%.


Нагадаємо, що для залучення фахівців та покращення умов надання первинної допомоги в області протягом 2018-2019 років планується будівництво 27 сучасних амбулаторій сімейного лікаря. Наразі Мінрегіон затвердив області будівництво 22 амбулаторій.

Сторінки:
Нагору