БЕР
Четвер
28
14:49

​В Житомирській області змії продовжують атакувати людей

Вчора, 1 липня, через укус гадюки до реанімаційного відділення Овруцької центральної районної лікарні було госпіталізовано мешканця селища Першотравневе.

"Чоловіка, 1972 року народження, укусила змія за ліву ногу в лісі, під час збирання ягід. На сьогоднішній день потерпілий йде на поправку. Стан його здоров'я середнього ступеня важкості",- поінформували в райдержадміністрації.


Зустрічі з плазунами не обіцяють нічого хорошого і сумні прецеденти в нашій області непоодинокі. З початку цього року до лікувальних закладів з укусами гадюк потрапили вже п'ятеро людей. Тому управління цивільного захисту населення облдержадміністрації нагадує: йдучи до лісу чи у місцевість, де можуть перебувати змії, потрібно одягати відповідний одяг та взуття. Зокрема, варто одягти щільні штани, заправлені у взуття, яке обов’язково повинне бути високим. Слід також мати із собою палицю, щоб нею у ділянках, де є густі кущі, зарослі, висока трава пошарудіти та перевірити, чи немає небезпеки.


Якщо побачили змію, не робіть різких рухів та не провокуйте її, а краще просто обійдіть. Як правило, змії не атакують першими.

Вчора

Сторінки:
Нагору