БЕР
Вівторок
19
08:56

​В Житомирській районній лікарні відкрили відділення комп’ютерної томографії

Мешканці Житомирщини тепер мають змогу проходити обстеження на сучасному 32-зрізовому комп’ютерному томографі, який придбали для нового відділення комп’ютерної томографії Житомирської центральної районної лікарні. Урочисте відкриття відділення відбулося учора, 18 квітня за участі керівництва області та району.

«Дуже просто бути гарним господарем і виділяти кошти, коли вони у тебе є. Проте це стало можливим тільки від реалізації ініційованої Президентом України реформи децентралізації, адже коли ми говоримо при придбання томографа, МРТ, відкриття чорнобильського відділення, інсультного та інфарктного центрів – це все стало можливим завдяки фінансовій децентралізації. Придбання вже третього в області томографа – це приклад роботи команди, коли для досягнення цілі долучилися всі: обласний і районний бюджети, бюджет ОТГ, благодійники, бізнес і громада», – зазначив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.


Комп’ютерний томограф Astelion Advance 32-зрізовий TSX–034А/4с (виробник CANONMEDICALSYSTEMS, Японія) придбали за рахунок коштів об’єднаних територіальних громад, обласного, районного, сільських та селищних бюджетів, а також депутатських та благодійних коштів. Загальна вартість обладнання та ремонту відділення склала 12,5 млн. грн.


Сучасне спеціалізоване обладнання дозволить якісно і точно проводити діагностику та попереджати захворювання, він має надзвичайно високу швидкість роботи з максимально високою точністю результатів діагностування онкологічних захворювань, захворювань опорно-рухової, нервової та серцево-судинної системи тощо.


«На теренах області це самий сучасний високоспеціалізований діагностичний апарат. Він дає змогу на ранніх етапах діагностувати патології в черепній коробці, в грудній клітці, в черевній порожнині, і саме це дає змогу лікарям якомога раніше почати лікування, тому що від правильного діагнозу залежить тактика лікування. У нас є два підготовлених спеціалісти, які пройшли навчання і працювали на подібному обладнані. Тому я думаю, що наш апарат займе достойне місце на ринку медичних послуг в Житомирській області», - розповів головний лікар Житомирської ЦРЛ Тарас Собко.


За його словами, пільгові категорії населення та мешканці району будуть обстежуватися безкоштовно, для інших пацієнтів буде встановлена плата, проте значно нижча, ніж в приватних медичних закладах.

Вчора

Сторінки:
Нагору