КВІ
Середа
24
17:32

​Відбулось обговорення питань щодо організації належного харчування дітей в освітніх закладах Черняхівського району

23 січня 2020 року Черняхівським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області проведено нараду з представниками закладів освіти Вільської об’єднаної територіальної громади.

Ключовим питаннями було запровадження Регіональної цільової програми «Дітям Житомирщини – безпечне та якісне харчування» на 2020 – 2022 роки, метою якої є забезпечення повноцінного, якісного та збалансованого харчування дітей у закладах дошкільної, загальної середньої освіти, постачання безпечних і якісних продуктів харчування та сировини, залучення до постачання продуктів харчування сільськогосподарських виробників та переробних підприємств області.


Крім того, розглянуто питання стосовно дотримання гігієнічних норм у навчальних закладах, створення безпечних умов для перебування дітей, попередження спалахів гострих інфекційних хвороб і харчових отруєнь в закладах освіти Черняхівського району.


Присутнім на нараді було доведено основні вимоги та терміни щодо запровадження системи НАССР в харчоблоках закладів освіти та зазначено, що система не нова і належить до обов’язкових у рамках законодавства більшості цивілізованих країн. При цьому НАССР досить гнучка, її підходи можна застосувати до кожного об’єкта і вона гарантує безпечність продукції на всьому шляху харчового ланцюга, допомагає виявити усі критичні точки, що здатні вплинути на безпечність кінцевого продукту та усунути шкідливі фактори.


Також до присутніх доведено інформацію про наявність на ринку України фальсифікатів молочної продукції та наголошено про недопущення потрапляння даної продукції в заклади освіти.


За результатами наради було визначено напрямки роботи та пріоритетні питання, які необхідно вирішити першочергово.

Вчора

Сторінки:
Нагору