БЕР
Вівторок
19
06:01

Дмитро Кропачов: Влада порушує закон під час виборчих перегонів на Житомирщині

​29 жовтня відбудуться перші вибори в об’єднаних територіальних громадах Житомирщини, які утворились цього року. В Пулинській ОТГ на посаду селищного голови претендує семеро кандидатів.

Виборчу програму кандидата на посаду селищного голови Пулинської ОТГ від ВО «Батьківщина» прокоментував голова Пулинської РДА Віктор Байда на офіційному сайті Пулинської районної державної адміністрації та районної ради, а також в районній газеті.



Про недопустимість таких дій заявив депутат Житомирської облради від ВО «Батьківщина» Дмитро Кропачов. Депутат впевнений, що таким чином Віктор Байда порушує 4 статтю Закону України «Про місцеві вибори».



Депутат від «Батьківщини» зазначив, що рівність прав і можливостей участі у виборчому процесі забезпечується забороною втручання органів державної влади і органів місцевого самоврядування у виборчий процес.



Де рівне та неупереджене ставлення органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їхніх службових та посадових осіб до кандидатів, місцевих організацій партій – суб’єктів виборчого процесу?



Представники «Батьківщини», по факту порушення закону, готують відповідне подання до правоохоронних органів.

Довідка: Кодекс України про адміністративні правопорушення. Стаття 212-9. Порушення порядку ведення передвиборної агітації, агітації під час підготовки і проведення референдуму з використанням засобів масової інформації та порядку участі в інформаційному забезпеченні виборів
Порушення заборони протягом визначеного законом часу у будь-якій формі коментувати чи оцінювати зміст передвиборної агітаційної теле-, радіопрограми відповідного кандидата, політичної партії (блоку), давати будь-яку інформацію щодо цього кандидата, цієї політичної партії (блоку) власниками, посадовими чи службовими особами, творчими працівниками засобів масової інформації, інформаційних агентств – тягне за собою накладення штрафу від сорока до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вчора

Сторінки:
Нагору