КВІ
Четвер
25
07:24

​Вогнеборці Житомирщини ліквідували два загоряння сухостою на загальній площі 2,5 га

6 травня о 12:15 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в с. Будо-Літки Лугинського району. Селяни побачили густий смог на околиці населеного пункту та тривалий час відчували запах гарі. Про це вони й сповістили рятувальників.

По прибуттю чергового караулу вогнеборців було встановлено, що горить суха трава на площі 0,5 га. В 10 м від осередку займання зведений житловий будинок. Через суху погоду та сильні пориви вітри вогонь міг поступово перекинутись на оселю.


Силами бійців ДСНС о 12:35 пожежу локалізовано, а о 13:00 ліквідовано. Внаслідок займання вогнем пройдено 0,5 га території. Того ж дня загоряння сухотрав’я ліквідовували у м. Новоград-Волинський. Густий дим простягався до дороги та погіршував видимість для водіїв. Вони зателефонували за номером «101».


Новоград-волинські вогнеборці оперативно прибули до місця виклику та загасили палаючій сухостій на загальній площі 2 га. Подальшого розповсюдження полум’я вони не допусти.


Попередньо встановлено, що в обох випадках причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невстановленою особою.


Звертаючи увагу на ситуацію, що складається, Управління ДСНС України у Житомирській області звертається до всіх громадян: ніколи не підпалюйте суху траву в лісі, на полі, городі, біля своїх будівель! Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками. Якщо пожежу не можете здолати самотужки – зателефонуйте до Служби порятунку «101», повідомте про знайдений осередок загоряння і вкажіть точне місце. Лише спільними зусиллями рятувальників та свідомим ставленням громадян можна створити надійний заслін від пожеж!

Вчора

Сторінки:
Нагору