БЕР
Вівторок
19
10:55

​Сидір Кізін: Вогонь, запалений тисячами гарячих сердець Майдану, не згасає у нашій пам’яті й душах

20 лютого, в День Героїв Небесної Сотні, українці схиляють свої голови, вшановуючи подвиг учасників Революції гідності й пам'ять Героїв Небесної Сотні.

«Душу й тіло ми положим за нашу свободу», – ці рядки з Гімну України у дні Майдану стали пророчими. З ними вистоювали морозні ночі, з ними ж йшли голіруч на озброєних силовиків. 20 лютого 2014-го року після трьох місяців протестів країна завмерла в очікуванні: метро зупинилося, під’їзди до Києва – блоковані… Тоді ж за кілька годин у центрі Києва було розстріляно Героїв – тих, хто навіть без шоломів вперто йшов вперед, ставши мішенею для снайперів.


Революція Гідності стала для нас часом найтяжчих і найболючіших втрат, які ніколи не забути й не пробачити. Подвиг Небесної Сотні породив лицарів, які стали на захист держави від споконвічного ворога.


20 лютого – це не просто черговий офіційний день в нашому календарі, це червона лінія, точка неповернення до старої пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, до старих корупційних схем. Адже за все це не просто стояли люди на Майдані, за це заплачено дуже велику ціну – життя Героїв Небесної Сотні, які за ідеали свободи та демократії пожертвували собою та змінили хід історії нашої держави.


Майдан вистояв неприступною фортецею, змінивши уявлення світу про Україну й українську націю, яка, виявилось, все-таки спроможна відстояти власну гідність та проявити неприйняття наявної вседозволеності влади.


Тож у цей день схилімо голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, засвітимо свічки, щоби вогонь, запалений тисячами гарячих сердець Майдану, не згас ні в нашій пам’яті, ні в наших душах.


Герої не вмирають!

Вчора

Сторінки:
Нагору