БЕР
Четвер
28
12:26

​Матвій Хренов: Всю відповідальність за якість продукції несе постачальник

Всі продукти харчування, що постачаються у навчальні заклади, будуть перевірені впродовж місяця. Таке рішення було прийнято у вівторок, 6 лютого, під час засідання робочої групи.

«Рішенням цієї групи було визначено, що окрім тих дозвільних документів, які видаються постачальникам та виробникам згідно чинного законодавства, впродовж місяця ми перевіримо всіх постачальників незалежними експертизами. В першу чергу буде перевірена м’ясна продукція», - розповів заступник міського голови Матвій Хренов.


Під час здійснення відбору матеріалів для проведення досліджень будуть запрошуватися представники батьківських комітетів.


Результати експертизи, проведеної правоохоронними органами, досі не були оприлюднені. До того ж, не були висунуті звинувачення працівнику виконавчих органів Житомирської міської ради, якого звинувачували у причетності до справи.


«Відповідно до чинного законодавства вся відповідальність щодо якості продуктів харчування покладається на постачальника. Він за власний кошт на кожну партію отримує всі необхідні документи, які йому видаються держспоживслужбою. Заклади освіти несуть відповідальність лише за зберігання та утримування» – зазначив Матвій Хренов.


Документи щодо результатів проведення досліджень наявні в управлінні освіти та закладах освіти. Крім того, всі ці документи будуть оприлюднені на сайтах навчальних закладів, для додаткового контролю з боку батьків, і вони постійно будуть оновлюватись, в залежності від партій продукції. Фізично з документами можна буде ознайомитись на стендах в закладах освіти.

Вчора

Сторінки:
Нагору