БЕР
Четвер
28
16:15

​З початку року поліцейські Житомирщини викрили близько 200 осіб у наркозлочинах

За 8 місяців 2018 року у рамках уже розслідуваних кримінальних проваджень поліцейські вилучили з незаконного обігу близько 40 кг наркотичних засобів: від метадону до сушеного опію. На майно наркозбутчиків накладено арешти на суму майже 860 тисяч гривень.

Щодоби поліцейські області виявляють правопорушення, пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів. 6 вересня таких фактів зафіксовано в області близько десятка.


Найчастіше це вилучення під час поверхневого огляду у підозрілих осіб медичних шприців з опієм або пакунків з марихуаною. У таких випадках особа може мати при собі від кількох грамів до кілограма заборонених для вільного обігу речовин. Тож і відповідальність за такі дії може бути як адміністративна, так і кримінальна у залежності від кількості виявленого.


Минулої доби поліцейські у п’ятьох житомирян вилучали марихуану, шприци з опієм та амфетамін.


Під час санкціонованих обшуків у рамках уже наявних кримінальних проваджень поліцейські, зазвичай, виявляють уже більші запаси наркосировини або готових до вжитку наркотиків. Так, 6 вересня у селищі Червоному Андрушівського району у будинку 55-річного чоловіка було виявлено півкілограма висушеної та подрібненої коноплі.


Приховані пакети із забороненим зіллям знайшов спеціально навчений службовий собака кінологічної служби поліції.


Майже стільки ж вилучили поліцейські цього дня і в 17-річного жителя м. Коростеня. Раніше хлопець уже притягувався до кримінальної відповідальності за подібні правопорушення.


Загалом же, як прокоментував начальник Управління протидії наркозлочинності Олександр Богун, майже 200 осіб, кожен четвертий – наркозбутчик, з початку року викриті у вчиненні злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. Нині відносно них обвинувальні висновки передані на розгляд судів. У рамках цих кримінальних проваджень вилучено близько 35 кг прекурсорів та 40 кг наркотиків, з них більше 22 кг канабісу, майже 11,5 кг сушеного опію, до 6,5 кг макової соломи, метадон та інше.


Відповідно до законодавства обвинуваченим може загрожувати покарання від штрафу до 8 років ув’язнення.

Сторінки:
Нагору