БЕР
П'ятниця
29
16:43

​За фактами незаконних лісових порубок у кількох районах Житомирщини розпочали розслідування

Упродовж 31 січня-2 лютого до поліції надійшло кілька повідомлень про незаконні порубки лісу. Відповідні кримінальні провадження розпочато у Бердичівському, Брусилівському та Лугинському районах.

31 січня уранці надійшло повідомлення про вирубку 15 дерев породи ясен на 20 км автодороги Бердичів – Хмільник – Літин. За інформацією заявника, подія могла статися наприкінці грудня 2019 року. Наразі досудове розслідування проводиться за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.


У ході першочергових заходів із перевірки інформації встановлено, що до кримінального діяння причетний 29-річний житель с. Андріяшівки. Викрадену деревину у нього вилучено.


3 лютого до Брусилівського відділення поліції надійшло повідомлення про незаконну вирубку 18 дубів на території Корнинського лісництва Попільнянського лісгоспу. Нині правоохоронці розбираються в обставинах правопорушення.


А у Лугинському районі працівники лісової охорони виявили порушників уночі з 1 на 2 лютого на території Радогощанського лісництва. На момент прибуття поліцейських нелегалам вдалось втекти від рейдової групи. Однак вилучені правоохоронцями на місці події речові докази красномовно свідчать про кримінальне діяння. Наразі встановлено власника вантажівки, на яку частково було складовано крадений ліс. Тривають подальші слідчо-розшукові заходи у рамках досудового розслідування


Загалом упродовж січня поліцейські Житомирщини розпочали 9 кримінальних проваджень за фактами незаконних порубок лісу. Встановлюються причетні особи.

Сторінки:
Нагору