КВІ
П'ятниця
26
01:51

​За підтримки Словенії у Житомирі збудують потужну сонячну електростанцію

Житомир розпочав амбітний проект – будівництво власної сонячної електростанції потужністю 10,6 МВт.

Об’єкт планують побудувати та ввести в експлуатацію в два етапи: першу чергу потужністю 6,0 МВт планують запустити в березні 2019 року, другу чергу потужністю 4,79 МВт – липень-серпень 2019 року. Фінансування проекту відбуватиметься за кредитні кошти та за фінансової підтримки Уряду Словенії.


Сьогодні мер Житомира Сергій Сухомлін та директор компанії «Riko d.o.o.» Янез Шкрабц підписали відповідну контрактну угоду між словенською компанією та житомирським КП «Центр інвестицій».


Для міста Житомир це близько 1,65 млн євро додаткових доходів на рік, а також збільшення частки енергії, що виробляється з відновлювальних джерел та скорочення викидів СО2.


Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко зазначив, що підписання цієї угоди – це гарний приклад того, як в умовах децентралізації розумно використати власні ресурси та розкрити інвестиційний потенціал громади, залучити інвестора та донорську допомогу для розвитку міста.


У свою чергу заступник Міністра Едуард Кругляк під час заходу сказав: «Вперше в Україні у місті Житомирі буде будуватися сонячна електростанція словенською компанією, яка виграла тендер. Компанія вже має успішний досвід роботи на ринку України, зокрема реалізувала проект реконструкції насосної станції питної води Житомирського водоканалу». Він підкреслив, що ще дуже багато роботи у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних джерел енергії не лише у Житомирі, а по всій території країни. «Цей проект є дуже важливим для України. Сподіваємось, що сонячна електростанція буде побудована у найкоротші терміни і очікуємо на позитивний результат», – підкреслив Едуард Кругляк.


Він подякував Послу Республіки Словенія в Україні Наташі Прах за тісну співпрацю, в тому числі й за співробітництво між містом Житомиром та Посольством Республіки Словенія.

Вчора

Сторінки:
Нагору