БЕР
П'ятниця
29
12:56

​За тиждень поліцейські виявили 62 правопорушника-іноземця

В області тривають заходи поліції, міграційної, прикордонної служби та інших правоохоронних структур по виявленню осіб, які незаконно або з порушеннями законодавства перебувають в Україні. Під час спільних рейдів правоохоронці перевіряють гуртожитки, готелі та хостели, авто- та залізничні вокзали, ринки та інші місця скупчення людей.

У результаті 60 іноземців, які допустили порушення, пов’язані із правилами проживання в Україні, були притягнені до адміністративної відповідальності. Ще у 2 випадках поліцейські склали адміністративні матеріали за порушення громадянами інших країн Правил дорожнього руху та керування автотранспортом у стані сп’яніння.


Зокрема, у Бердичеві поліцейські спільно з працівниками Державної міграційної служби виявили 52-річного громадянина Азербайджану, який перебував на території країни з порушенням міграційного законодавства. Відносно чоловіка було складено адміністративний протокол за ч.1 ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні) КУпАП. Нині прийнято рішення про примусове повернення правопорушника у країну походження.


17 жовтня у Новоград-Волинському районі дільничний офіцер поліції помітив на вулиці с. Стриєва підозрілого чоловіка з пакунком у руках. У подальшому під час поверхневого огляду у нього виявили згорток з рослинною масою, за попередніми даними – наркотичним засобом. Як було встановлено, чоловік – 51-річний громадянин Болгарії, який тимчасово проживає в Україні. Виявлене було вилучено та направлено для проведення експертизи. Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Нині триває відповідна перевірка.


За словами начальника відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП Житомирщини Олексія Рубана, під час проведених заходів правоохоронці направили до суду 3 подання щодо скорочення іноземцям строку тимчасового перебування на території України, усі вони були задоволені. Крім того, 31 особу буде примусово повернено до країни походження.


Нагадаємо, за сприяння житомирської поліції з території України видворений іноземець, який відбув покарання за вчинення тяжкого злочину.

Вчора

Сторінки:
Нагору