КВІ
Субота
20
00:25

​Завдяки енергоменеджменту та термомодернізації дитячий садок у Житомирі зменшив споживання тепла вдвічі

1 грудня у Житомирі за участю Голови Держенергоефективності Сергія Савчука відбувся прес-тур на повністю утеплений за європейськими стандартами дитячий садок. У 2015 році за технічної і фінансової підтримки проекту GIZ «Енергоефективність у громадах» у дитсадку проведено комплексну термомодернізацію, обладнано індивідуальний тепловий пункт із системою автоматичного регулювання подачі тепла, замінено вікна на енергоефективні, модернізовано систему вентиляції.

Більше того, навіть встановлено геліосистему для забезпечення дитячого садка гарячою водою в неопалювальний період. Вартість проекту з термомодернізації дитсадка склала 3,8 млн грн., з яких 1,4 млн. грн. – внесок міста, а 2,4 млн. грн. – грант GIZ. Також, у дитячому садку здійснюється щоденний моніторинг споживання енергоресурсів.


За словами Бориса Пахолюка, директора КУ «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради, у результаті проведених робіт економія тепла у дитячому садку складає більше 50%.


Очікується, що за підсумками опалювального сезону 2017-2018 рр. заклад зможе зекономити щонайменше 130 тис. гривень державних коштів.


«Цей утеплений дитячий садок яскраво демонструє, що енергоефективність – ключ до комплексного вирішення проблем з енергозабезпеченням бюджетних установ», – зауважив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час огляду термомодернізованого дитячого садка.


Як пояснив журналістам Сергій Савчук, завдяки енергоменеджменту можна скоротити енергоспоживання у школах, дитсадках, лікарнях тощо до 20% без додаткових капіталовкладень. Заходи з комплексної термомодернізації будівель дозволяють вдвічі зменшити використання теплової енергії, а значить – значно заощадити на опаленні. Все це разом ефективний спосіб зекономити чималі суми бюджетних коштів і спрямувати їх на інші корисні проекти.

Вчора

Сторінки:
Нагору