КВІ
Середа
24
14:08

​Жінки Житомирщини підтримують мирний план розвитку України

3 березня делегація Житомирщини у складі 32 жінок взяла участь у першому Національному з’їзді жінок України, організованому платформою «Жінки за мир».

Серед присутніх на заході були депутати усіх рівнів, а також ті жінки, чия активна життєва позиція не дозволяє миритися із жахливим станом у суспільстві, до якого призвела неефективна політика нинішньої влади.


Упродовж року представниці Житомирщини брали активну участь у розробці жіночих мирних ініціатив, а в межах робочої програми з’їзду мали змогу подискутувати стосовно шляхів вирішення нагальних проблем. Учасниці поспілкувалися з експертами, народними депутатами, громадськими діячами, обговорили найважливіші проблеми українського суспільства, поділилися власним досвідом.


Керівник фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Житомирській міській раді Наталія Леонченко під час засідання зачитала текст резолюції – Жіночого мирного плану, яку одноголосно підтримали всі учасниці з'їзду.


“Ми вимагаємо негайно відновити соціальну справедливість в Україні, а також не допустити знищення соціально-гуманітарної сфери. Люди не можуть так жити далі, адже нинішня влада дозволяє собі ігнорувати та порушувати навіть ті норми законодавства, від яких залежить життя і здоров’я наших громадян. Зокрема сьогодні на Житомирщині тисячі людей можуть залишитися без адекватного лікування, серед них лише хворих на гіпертонію більше 60 тисяч. Відбувається знищення профтехосвіти, коли тільки в Житомирі під загрозою закриття знаходиться 7 із 10 навчальних закладів. Так далі продовжуватись не може.


Презентований сьогодні Жіночий мирний план – це алгоритм дій, виконання яких спрямоване на вирішення багатьох проблем в Україні, головна з яких - досягнення миру”, - акцентувала Наталія Леонченко під час спілкування з житомирськими журналістами.


Депутат Житомирської обласної ради Наталія Рибак звернула увагу на невтішну демографічну ситуацію на Житомирщині.


“Упродовж останніх років на Житомирщині, як і в усій Україні, рівень смертності стабільно перевищує рівень народжуваності на третину. А через жахливу ситуацію на ринку праці 40% українців, серед яких переважно молодь, хочуть виїхати працювати за кордон. Якщо найближчим часом ситуація в країні не зміниться, демографічна криза стане неконтрольованою”, - зазначила Наталія Рибак.


Прийняту резолюцію жінки надіслали до Кабінету Міністрів, Адміністрації Президента та усі акредитовані в Україні дипломатичні представництва.


На завершення з’їзду житомирянки разом із більше ніж 1000 жінок з усієї України пройшлися вулицями Києва, взявши участь у попереджувальній мирній акції з метою звернути увагу влади на проблеми падіння рівня життя і народжуваності в Україні.

Вчора

Сторінки:
Нагору