БЕР
Вівторок
19
04:23

​Житомирян попереджають про стрімке пониження температури

За прогнозами синоптиків упродовж наступних днів очікується пониження температурних показників: вночі до 12 та вдень від 3 до 7 градусів морозу.

Зважаючи на це, звертаємось до громадян із проханням бути надзвичайно обачними під час ускладнення погодних умов.


Що ж робити, щоб не змерзнути:

- одягайтеся тепло і відповідно до погоди. Верхній одяг краще вдягати непромокаючий, а вбрання підбирайте так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Не взувайте тісного взуття; перед виходом на вулицю завжди одягайте рукавиці, шапку та шарф. Як тільки відчуєте озноб, перебуваючи на відкритому повітрі, негайно зайдіть до теплого приміщення (магазину, кафе, під’їзду). Не вживайте алкогольних напоїв, щоб зігрітися.


До речі, як свідчить багаторічний аналіз, в основному гинуть та травмуються від переохолодження та обмороження особи, які перебували в стані алкогольного сп'яніння.


За цю зиму від переохолодження організму п'ять жителів Житомирщини померли і вже восьмеро звернулися за медичною допомогою через обмороження. У минулому році з цієї причини загинули 5 осіб та 31 особа була


До слова, на території області облаштовано 120 пунктів обігріву. Надано допомогу вже 291 особі. Пункти обігріву функціонують при КВЖРЕПах, селищних, сільських радах, закладах охорони здоров'я та соціального захисту, при фельдшерсько-акушерських пунктах.

Вчора

Сторінки:
Нагору