БЕР
П'ятниця
29
14:25

​Житомиряни можуть отримати міжнародне посвідчення водія

У межах імплементації європейських угод в Україні внесли зміни до процедури отримання та користування посвідченням водія. Територіальні сервісні центри МВС України з 9 лютого вперше почали видавати міжнародні посвідчення водія.

Отримати таке посвідчення можна за наявності національного посвідчення водія, при цьому національне посвідчення не вилучається.


Вартість послуги складе 34 грн 16 коп. Таке посвідчення важливо для громадян України, які працюють за кордоном або тимчасово проживають за межами України, а також для тих, хто збирається подорожувати автотранспортом.


Плюси отримання міжнародних водійських прав можна звести до наступних:

можливість управляти машиною більш ніж в двохстах країнах світу;

можливості оренди транспорту і його страхування;

можливість зручного пересування;

немає необхідності в проходженні будь-яких іспитів.


Завдяки міжнародному посвідченню розширюється перелік країн, де громадяни зможуть користуватися транспортними засобами. Отримання міжнародного посвідчення водія дозволить керувати транспортними засобами на території тих країн, які приєдналися до Женевської Конвенції про дорожній рух 1949 року – це значно розширює географію.


Національним посвідченням водія можна було користуватися лише на території країн, що приєдналися до Віденської конвенції про дорожній рух 1968 року. Міжнародне посвідчення водія – це нова послуга сервісних центрів МВС, яка раніше не була доступна в МРЕВ.


Міжнародне посвідчення водія будуть видавати на місці, без складання іспитів, на підставі національного посвідчення водія, терміном дії на 3 роки.


За детальними роз`ясненнями та консультаціями з будь-яких правових питань – звертайтесь у місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Бердичівський місцевий центр – вул. Чорновола, 9, тел.: (04143) 4-14-42

Житомирський місцевий центр – вул. Гагаріна, 47, тел.: (0412) 43-01-76

Коростенський місцевий центр – вул. Сосновського, 28-Г, тел.: (04142) 5-09-45,49

Новоград-Волинський місцевий центр – вул. Івана Франка, 31-А, тел.:(04141) 2-15-82


Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

Сторінки:
Нагору