КВІ
П'ятниця
19
11:22

​Житомиргаз: Через бездіяльність міської влади 12 закладів освіти Житомира можуть лишитися без тепла

На початку нового року без газопостачання можуть опинилися 7 шкіл і 5 дошкільних закладів міста Житомира. Ні управління освіти Житомирської міськради, ні керівники цих освітянських закладів не подбали про придбання природного газу на січень 2017 року та не уклали договори на послуги з розподілу.

Проігнорувавши вимоги законодавства, керівництво управління освіти фактично довело доручені школи й дитсадки до несанкціонованого відбору газу з газорозподільної системи, що вважається його крадіжкою.

29 грудня 2016 року управління освіти Житомирської міськради повідомило «Житомиргаз» про те, що відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради № 709 від 03.08.2016 р., з 1 січня 2017 року до управління освіти входять лише два об’єкти, решта навчальних закладів міста (школи та дитячі садочки) мають статус самостійної юридичної особи.

Для юридичного оформлення взаємовідносин з постачальниками газу ці бюджетні установи повинні пройти процедуру замовлення у постачальника необхідного обсягу газу на наступний період та сплатити за нього. Крім того, юридичні особи мають надати «Житомиргазу» документи, необхідні для укладення договору на розподіл газу. Якщо ці умови не виконані, то відбір газу вважається несанкціонованим. Дії «Житомиргазу» у такій ситуації обмежені законодавством, яке зобов'язує примусово зупинити газозабезпечення навчальних закладів у разі, якщо вони відмовляться зробити це самостійно.

«ПАТ «Житомиргаз» надав міськраді повідомлення про можливе припинення газопостачання. Втім керівництво міста не звернуло на це належну увагу і досі не потурбувалося, щоб виконати вимоги законодавства і в опалювальний період забезпечити газом навчальні заклади», наголошує Лариса Продоус, комерційний директор «Житомиргазу».

Нагадаємо, що бюджетники нині перебувають в рівних умовах з іншими суб’єктами господарської діяльності і мають право купувати газ у будь-якого постачальника. Адже від листопада 2015 року, згідно з законодавством, зокрема Кодексом газорозподільних систем і Правилами постачання природного газу, за всіма споживачами закріплене право вільного вибору постачальника газу.

Вчора

Сторінки:
Нагору