БЕР
Вівторок
19
10:12

​Ігор Гундич: Житомирщина стане центром сонячної енергетики

Вже незабаром Житомирщина стане центром сонячної енергетики. Про це сказав сьогодні, 15 лютого, голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич під час підписання меморандуму із французької компанії Global Ecopower SA щодо будівництва сонячної електростанції на території Житомирщини.

«Відчуваю, що вже незабаром Житомирщина стане центром сонячної енергетики. Дуже приємно, що компанія обрала серед усіх областей саме Житомирську. Рівень довіри інвесторів до нашої області достатньо високий – ми максимально з ними співпрацюємо. Я неодноразово казав, що ми готові інвесторів «водити за руку». Впевнений, що робота на Житомирщині для вас буде вдала в якості можливостей для реалізації проекту», – сказав Ігор Гундич.


Французька компанія планує розпочати будівництво сонячної електростанції потужністю 20МВт на території Хорошівської ОТГ. Інвестор Філіп Перре наголошує, що Житомирщина дуже сонячна область і оптимально підходить для реалізації таких проектів. Тим більше, тут є підтримка влади, у тому числі для населення щодо будівництва сонячних електростанцій.


«Ми перша в Україні область, яка відшкодовує до 20% кредиту жителям області за встановлення сонячних станцій. Тому нам цікаво розвивати тему сонячної енергетики і зрештою – стати центром», – підкреслив Ігор Гундич.


Ще вже третій проект із промислового виробництва сонячної електроенергії, що стартував в області за останні 2 місяці. Загальна сума очікуваних інвестицій – понад 60 мільйонів дол. США. Планується побудова станцій загальною потужністю в 65 МВт.


Нагадаємо, нещодавно Ігор Гундич підписав меморандум із Бельгійською компанією, яка планує побудувати на Житомирщині потужну сонячну електростанцію.

Вчора

Сторінки:
Нагору