БЕР
Четвер
28
19:12

​Ігор Гундич: Житомирщина втілюватиме масштабний проект

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич 18 січня, на засіданні Кабінету Міністрів України доповів щодо необхідності будівництва Північного обходу – реконструкції автомобільної дороги Київ-Чоп М-06 на ділянці км 129,6 – км 151,73.

«Розпорядження Кабінету Міністрів України щодо зміни цільового призначення земельних ділянок необхідні для реалізації проекту реконструкції автомобільної дороги міжнародного значення М-06 Київ–Чоп протяжністю 22,3 км. Реконструкція міжнародної автодороги дасть можливість зменшити аварійність на дорозі та збільшити швидкість руху транспорту до 110 км/год», – сказав Ігор Гундич на засіданні Кабміну.


Уряд підтримав документи про зміну цільового призначення земельних ділянок, де в подальшому проводитиметься реконструкція дороги.

Далі – тендерні процедури на рівні держави та реконструкція міжнародної автодороги.


Голова ОДА підкреслює, що будівництво Північного обходу – масштабний проект для області. «Проект втілюватиметься у рамках Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020». Адже 2017 рік – рік будівництва і реконструкції доріг. Упевнений, що наша область це відчує», – зазначив голова ОДА.

Зокрема, проектом передбачено реконструкцію 22 кілометрів житомирської об’їзної М-06/Е40 Київ-Чоп, що включає будівництво двох додаткових смуг руху, двох нових розв’язок, модернізацію ще чотирьох розв’язок, реконструкцію трьох мостів над залізничними шляхами.


Нині це єдина ділянка траси від Києва до Рівного, що має дві смуги руху. Щодня на об’їзній проїжджає до 10 тисяч автомобілів. Реконструкція автодороги та розширення її до 4 смуг дозволить водіям економити на кожній поїздці до 10 хвилин.


Реалізація здійснюватиметься в рамках спільного з ЄІБ та ЄБРР проекту.


Документи на попередній кваліфікаційний відбір на модернізацією об’їзної дороги Житомира подали 16 компаній: 7 з Туреччини, 3 з Китаю, 2 з Азербайджану та 2 з Польщі, по одній компанії з України та Італії.

Сторінки:
Нагору