КВІ
Субота
20
12:51

​Житомирські аудитори виявили порушень у органах праці та соціального захисту населення області на 6,6 млн грн

Під час контрольних заходів, проведених 2017 року у семи органах праці та соціального захисту населення Житомирської області, працівники Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області виявили зайву та безпідставну виплату державних соціальних допомог, пільг, компенсацій та надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг населенню на суму понад 6,6 млн грн.

Низку суттєвих порушень допущено через безпідставне призначення та виплату державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям, які надали недостовірні дані під час оформлення такої допомоги. Сума цього порушення становить 3,6 млн грн. Також виявлено випадки надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг особам, які надали недостовірні дані про отримані доходи при призначені субсидій, через що витрачено 1,8 млн грн бюджетних коштів.


Через безпідставну виплату щомісячних адресних допомог внутрішньо переміщеним особам за наявності у них житлових приміщень, які розташовані на неокупованій території, депозитних банківських рахунків у розмірах, що перевищують десятикратний розмір прожиткового мінімуму, та які фактично не проживали на території області у період отримання вказаної допомоги, витрачено 0,9 млн грн.


Крім того, виявлено порушення під час виплати грошової допомоги особам, які здійснюють догляд за інвалідами, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, виплати компенсації громадянам за втрачене нерухоме майно через самостійне переселення з радіоактивно забрудненої території, через що зайво витрачено бюджетних коштів на суму 0,3 млн грн.


Завдяки вжитим житомирськими аудиторами заходам забезпечено усунення зазначених порушень у семи органах праці та соціального захисту населення на суму 1,8 млн грн.


За недотримання законодавства з фінансових питань 12 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. До семи органів праці та соціального захисту населення застосовано попередження щодо усунення порушень бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами.


Матеріали зазначених контрольних заходів передано до правоохоронних органів.

Вчора

Сторінки:
Нагору