БЕР
Вівторок
19
06:11

​Житомирські митники вилучили медичний препарат

Працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Житомирської митниці ДФС зафіксовано спробу незаконного переміщення через митний кордон України медичних препаратів, що містить психотропну речовину.

У зоні митного контролю пункту пропуску «Виступовичі - Нова Рудня» митного поста «Північний» Житомирської митниці ДФС під час митного оформлення пасажирів рейсового автобусу міжнародного сполучення «Санкт-Петербург – Кишинів», який слідував з Російської Федерації до Р. Молдови у громадянина Молдови виявлені пігулки у кількості 29 штук.


На момент проходження митного контролю по смузі «червоний коридор» належним чином оформленої митної декларації громадянин не надав, з приводу декларування до митниці не звертався. Документів, що підтверджують вартість, а також рецепту, виданого на його ім’я, на переміщувані медичні препарати громадянин не мав.


Речовина цього медичного препарату віднесена до списку 2 таблиці ІІІ Постанови Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 року № 770.


Таким чином, громадянин Молдови не заявив про наявність медичних препаратів за встановленою формою, як усно так і письмово у митній декларацій з наміром перемістити їх через митний кордон без обов’язкового письмового декларування.


Складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України, медичні препарати вилучено.

Вчора

Сторінки:
Нагору