БЕР
П'ятниця
29
14:40

​Житомирські поліцейські повернули викрадену святиню до храму Київщини. ФОТО

12 вересня у Головному управлінні Нацполіції Житомирщини керівник і слідчі обласного відомства передали ікону Божої матері Скоропослушниці, викрадену з церкви у Київській області наприкінці травня цього року.

– Цю ікону прихожани нашого храму називають чудотворною. Вона стародавня, дерев’яна і написана на мішковині із золотим напиленням, а важить 40 кілограмів, - розповідає про святиню настоятель Свято-Успенського храму с. П’ятигори Тетіївського району Київщини Анастасій Мазурок. – Ніхто не знає, як і коли вона з’явилась у нашій церкві. Але за знану її історію ікону викрадали тричі. Однак щоразу вона поверталась до нас.


Утретє цінну святиню з церкви було викрадено наприкінці травня 2019-го року. Нагадаємо, тоді ж у результаті спільної операції Департаменту карного розшуку та УКР Житомирщини було затримано 30-річного чоловіка, причетного до понад 40 крадіжок з храмів по всій території країни.

Серед вилучених з його автомобіля речей була і унікальна ікона Скоропослушниці. Поліцейські вилучили її разом з іншими виявленими культовими предметами. А після проведеної мистецтвознавчої експертизи було прийнято рішення про повернення святині до храму.


– Такі речі повинні зберігатись у належних для них місцях, де вони приносять духовну користь людям. Наші слідчі зробили усе від них залежне, щоб чимшвидше повернути цінну ікону до церкви. Ми ж продовжуємо працювати, щоб попередити і вчасно викривати тих, хто посягає на духовні цінності, вбачаючи у них лише ниці матеріальні блага, - прокоментував начальник Головного управління Національної поліції Житомирщини Сергій Крупєй

Сторінки:
Нагору