БЕР
Вівторок
19
04:42

​Житомирські прикордонники відмовилися від 5,5 тис грн хабара

Понад 5,5 тисяч гривень хабара намагався дати прикордонникам іноземець, аби його не притягували до адмінвідповідальності співробітники Держприкордонслужби України.

Так, учора ввечері в пункт пропуску «Виступовичі» прибув громадянин Вірменії. Під час проходження паспортного контролю прикордонники встановили, що іноземець перевищив термін перебування в Україні терміном на одну добу. За не притягнення його до адміністративної відповідальності вірменин запропонував прикордонному наряду неправомірну винагороду у розмірі понад 5,5 тисяч гривень. Прикордонники Житомирського загону від хабара відмовилися, а сам факт правопорушення зафіксували встановленим порядком.

Громадянина Вірменії за перевищення терміну перебування в Україні притягнуто до адміністративної відповідальності. За ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» правопорушника передано представникам Національної поліції.

Варто зазначити, що з початку року співробітниками Держприкордонслужби за ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» задокументовано понад 580 випадків пропонування хабарів громадянами, від яких персонал прикордонного категорично відмовився.

Нагадаємо, що з 1 липня у прикордонному відомстві стартував черговий етап антикорупційної кампанії «Стоп корупції. Від слів – до дій!». Вона триватиме до 1 жовтня цього року та передбачає проведення відповідних занять із персоналом, залучення громадськості до активного діалогу, посилення взаємодії із іншими правоохоронними органами.

Державна прикордонна служба звертається до громадян, які перетинають кордон, не порушувати чинного законодавство, а у разі виявлення корупційних дій серед персоналу прикордонного відомства повідомляти на номер гарячої лінії (044)527-63-63.

Вчора

Сторінки:
Нагору