БЕР
Вівторок
19
08:02

​Житомирські рятувальники, патрульні та водолази показали майстер-клас із безпечної поведінки на воді

3 серпня на р. Гнилоп’ять в місті Бердичів об’єднали свої зусилля рятувальники, працівники Бердичівської міської комунальної рятувально-пошукової служби на воді та Національної поліції аби вкотре нагадати населенню правила поведінки на воді. До участі у заході запросили і представників ЗМІ аби охопити якомога більшу кількість людей.

- Літо в самому розпалі. Температурні показники подекуди перевищують позначку у 30 градусів, тому люди все більше надають перевагу відпочинку біля водойм. Однак, не всі громадяни дотримуються правил безпечної поведінки на воді. Це стає основною причиною нещасних випадків. Тому, варто пам'ятати про дотримання правил безпеки, щоб уникнути виникнення надзвичайних подій та трагічних наслідків. Категорично заборонено занурюватися у воду в необладнаних для цього місцях, без присутності представників Служби порятунку і медичних працівників. Купання дітей повинно відбуватися лише під наглядом батьків чи дорослих. У жодному разі не можна запливати за обмежувальні знаки, – зазначив головний інспектор Бердичівського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Житомирській області Віталій Пилипчук.


Практичну частину заходу рятувальники розпочали з профілактичного рейду. Перевірялися офіційно встановлені місця для купання та патрулюванням на рятувальному катері «дикі» пляжі. Як виявилося, табличка “Купатися заборонено!” та сумнівний санітарний стан берега не бентежить людей, які вирішили відпочити та позасмагати. Рятувальники розповіли громадянам, що саме на “диких” пляжах, де немає рятувальних станцій, професійну допомогу потопаючій людині при необхідності зробити не буде кому, а територія і дно стихійних місць купання не обстежена і не перевірена, що загрожує життю і здоров'ю. В свою чергу фахівці ДСНС закликали батьків не залишати дітей без нагляду біля води та ні в якому разі не пускати їх одних купатися. Щоб закріпити сказане фахівці ДСНС роздали відпочиваючим профілактичні листівки із основними правилами та застереженнями.


Для усіх бажаючих водолази-рятувальники влаштували майстер-клас із порятунку потопаючого з катера. Найактивніше до майстер-класу долучилися діти, котрі завзято кидали рятувальні предмети та гуртом витягали умовного потерпілого із водойми. Медичні працівники продемонстрували правила надання першої медичної допомоги людині, яка була врятована з води.


- Перше - ні в якому разі не заходьте у воду, де ви не знаєте дно, друге - перебуваючи на сонці, в жодному разі не пірнайте, в воду заходьте поступово і найголовніше - не залишайте дітей без нагляду. Це головна причина, з якої гинуть діти. Ні в якому разі в таку спеку не вживати спиртні напої. Такі правила ми постійно нагадуємо відпочиваючим, шляхом безпосереднього спілкування та періодично транслюємо правила безпеки на воді по гучномовцю, що знаходиться на пляжі - зауважив начальник Бердичівської міської комунальної рятувально-пошукової служби Олександр Ковальчук.

Вчора

Сторінки:
Нагору