КВІ
П'ятниця
19
01:26

​Житомирські школярі у «живій» бібліотеці спілкувались з поліцейськими

30 листопада у Житомирській обласній бібліотеці для юнацтва відбулась чергова зустріч у форматі «живої» бібліотеки, де цікавими «книгами» для учнів 8-9 класів загальноосвітньої школи №19 стали дільничні офіцери, кінологи та інспектори ювенальної превенції.

Розмова з поліцейськими розпочалось з презентаційного фільму проекту «Про мою поліцію». А від віртуального знайомства з патрульним, представленим у програмі, школярі перейшли до безпосереднього з колишнім дільничним, а нині інспектором Управління превентивної діяльності ГУНП Лідою Бойчук та інспектором ювенальної превенції УПД ГУНП Олександром Сіриком.


Під час щирого та комфортного спілкування у колі друзів діти ставили поліцейським запитання про особливості їх роботи, а також про ступінь відповідальності за ті чи інші правопорушення. Дівчат цікавило, чи складно працювати дільничним офіцером і за яких умов можна потрапити на службу. А хлопці більше запитували про повноваження та компетенцію поліцейських у певних ситуаціях.


Але найбільш наочною «книгою» для дітей стали кінологи, які разом зі своїми чотирьохлапими помічниками продемонстрували службові вміння собак.

Юрій Островський та вівчарка Альфа показали вправи їх обов’язкового тренування, а також вміння забезпечувати охорону конкретної особи або навпаки її затримувати.


- Ця зустріч стала частиною нашого спільного медіа-проекту «Про мою поліцію», що включає в себе і зустрічі з школярами, і створення спеціальних програм про роботу правоохоронців, - розповів заступник начальника ГУНП Артем Лисогор. – Будь-яке правопорушення краще попередити, а ніж згодом долати його наслідки, тому спілкування з дітьми та загалом роз’яснювальна робота з населенням, формування у суспільстві поваги до закону – одні з першочергових завдань поліцейських блоку превенції.

Вчора

Сторінки:
Нагору