КВІ
П'ятниця
19
05:14

«Житомирводоканал» проводитиме повірку лічильників у сучасний спосіб

​Усі лічильники води потрібно кожні чотири роки технічно тестувати. Раніше, щоб провести повірку, кожний працівник водоканалу приїздив до абонента, знімав лічильник та забирав на базу, а після повірки повертав прилад назад та знову встановлював. За такої системи за день можна було провести повірку 7–8 лічильників.

Проте з'явилася альтернатива, яка дозволяє робити це швидше та ефективніше, перевіряючи до 30 лічильників за день. Перед тим, як проводити повірку лічильника, представник водоканалу проводить підготовку до роботи проливної установки (встановлення штативу та камери для проведення зняття показників лічильника). Тим часом працівник водоканалу записує показники лічильника, його модель, рік випуску та тип, адже всі ці дані впливають на результат. Після закінчення тесту отримуємо ще одне фото. Аналогічний аналіз проводять тричі.


“Повірка лічильника виконується при мінімальній витраті води, при номінальній витраті води і при максимальній витраті води. Це три еталони, за якими визначається, чи буде лічильник в подальшому експлуатуватися”, – говорить начальник відділу по роботі з вимірювальними приладами Олександр Войналович. Варто зазначити, що такий спосіб повірки лічильника ще й фінансово вигідний.


– Планова повірка проводиться безкоштовно, оскільки в тарифі на воду все це закладено, хоча раніше це було платно, – пояснює О. Войналович. Абонент може провести позачергову повірку, однак вона буде проводитися за його рахунок.


Новітній спосіб повірки вже випробували 1208 абонентів. Тестування лічильника в такому форматі впровадять і серед інших користувачів.


“Перед тим як проводити повірку, ми надсилаємо людям повідомлення, де зазначаємо, що відповідно до закону про метрологію лічильник повинен пройти повірку. Крім того, вказуємо номери телефонів. Відповідно, потім споживачі нам телефонують і ми призначаємо конкретний час, коли ми до них приїдемо, щоб провести процедуру повірки лічильника”, – підсумував начальник відділу по роботі з вимірювальними приладами.


Якщо абонент не згоден з результатом повірки, лічильник можна додатково протестувати за старим методом: зняти лічильник і привезти до водоканалу або ж на ДП “Житомирстандартметрологія”, де йому проведуть профілактику та повірку.

Вчора

Сторінки:
Нагору