КВІ
П'ятниця
19
02:19

​Зубна паста, налисники та електроподовжувач – житомирська поліція встановлює авторів сховків наркотиків у передачах засудженим. ФОТО

З початку року поліцією розпочато 6 кримінальних проваджень за фактами потрапляння до ув’язнених наркотичних засобів у продуктах харчування, засобах гігієни та інших речах. Оперативники Управління протидії наркозлочинності ГУНП наразі встановили особи причетних у 4 випадках. Тривають подальші слідчо-розшукові заходи.

Наркотичні засоби на територію місць позбавлення волі найчастіше потрапляють у поштових передачах для засуджених, хоча зареєстровані випадки й банального перекидання пакунків через паркан.


Наприклад, у січні та лютому у Коростені працівники установи виконання покарань на внутрішній території виявили картоплини, обмотані поліетиленовою плівкою. Усередині знаходились, за попередніми висновками експертів, метадон та марихуана.


Наприкінці лютого заборонені коноплі були знайдені у підкладці куртки та налисниках з полуницею, а вже на початку березня – у подовжувачі електричного дроту.


У цих трьох випадках встановлені особи авторів вказаних сховків для наркотиків, втім вони не поспішають визнавати свою причетність до правопорушень.


Нині призначені відповідні експертні дослідження, за результатами яких прийматимуться рішення щодо офіційного оголошення підозри цим особам


- Нещодавно було направлено до суду обвинувальний акт відносно 30-річного чоловіка, який намагався приховати наркотичні засоби у зубній пасті, - розповідає керівник Управління протидії наркозлочинності ГУНП Житомирщини Олексій Душейко. - Зазвичай, усі потаємні, на думку власників посилок, місця добре відомі працівникам в’язниць, а тому такі намагання – це лише прямий шлях до кримінального покарання.


Відтак поліцейські проводять заходи, спрямовані на перекриття каналів постачання наркотичних засобів у місця позбавлення волі, водночас нагадуючи громадянам про відповідальність за придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. За такі дії можна й самому потрапити у місця позбавлення волі на кількарічний термін.

Вчора

Сторінки:
Нагору