КВІ
Середа
24
20:07

​ Юлія Тимошенко подала до Окружного адмінсуду м.Києва позов про порушення урядом, Пенсійним фондом та Мінсоцполітики права громадян на мінімальну пенсію.

Політик нагадала: законом передбачені розміри прожиткового мінімуму для різних категорій громадян, нижче якого платити зарплати і пенсії заборонено. Тобто яким би маленьким не був стаж пенсіонера, йому не можна платити менше 3094 грн.

Натомість в останній рік уряд Порошенка-Гройсмана на базі бюджету, який вони з грубими порушеннями проштовхнули через парламент, платили мільйонам українців занижені пенсії, порушуючи закон і Конституцію, пояснила Юлія Тимошенко. За її словами, у результаті - нині понад 70% пенсіонерів отримують пенсії, нижчі прожитковий мінімум.

Лідер «Батьківщини» нагадала що її команда вже довела в судах незаконність і безпідставність постанов уряду Порошенка-Гройсмана про підвищення цін на газ для населення. Вона впевнена, що таке ж рішення буде ухвалено і за «пенсійним» позовом, і пенсії також будуть перераховані.

Політик зазначила: перерахунок може відбутися швидше, якщо рішення ухвалить нова ВРУ і новий уряд. Саме тому кожен голос на виборах за «Батьківщину» - це голос за підвищення мінімальної пенсії до 3094 грн, за зниження тарифів і голосом проти продажу землі та стратегічної власності держави.

Вчора

Сторінки:
Нагору