БЕР
Четвер
28
21:33

​«Батьківщина» вимагає 21 грудня розглянути в Раді відставку Гонтаревої та призначити нового голову НБУ

«Батьківщина» вимагає, щоб у четвер, 21 грудня, до порядку денного Верховної Ради було внесено питання відставки Валерії Гонтаревої з посади голови НБУ та призначено нового голову Нацбанку. Про це лідер фракції Юлія Тимошенко наголосила в парламенті.

«Батьківщина» наполягає, щоб Валерію Гонтареву відправили у відставку. Також ми наполягаємо на тому, щоб відкрили кримінальну справу щодо її зловживань службовим становищем і корупцією на можливостях Нацбанку, щодо саботажу та непрофесійності в питанні послаблення курсу гривні», – заявила вона.


Парламентарій попередила: якщо цього не станеться, то більшість парламенту також нестиме відповідальність перед українським народом «за падіння курсу гривні, інфляцію та зубожіння людей».


Юлія Тимошенко також констатувала, що зараз інфляція в країні заходить на нове коло зростання і винною в цьому назвала голову НБУ та президента країни, які «разом де-факто використовують Нацбанк як ще один елемент своїх надприбутків».


«Зараз розпочинається нова велика махінація зі знищення, послаблення курсу гривні. Жоден ринок не диктує зростання курсу. Це абсолютно спланована акція, спрямована на те, щоб декілька банків, наближених до Президента України, збагачувалися на коливанні курсу, щоб заробляли свої мільярди на інфляції, яка зростає водночас із падінням курсу гривні», – пояснила лідер «Батьківщини».


«Або парламент порушує це питання і притягує до відповідальності і Гонтареву, і президента, якщо в країні парламентсько-президентська форма правління, або парламент також буде спільником», – зауважила політик.


Насамкінець лідер фракції закликала парламент у четвер обрати на посаду НБУ людину, яка зможе навести лад з курсом гривні, зупинити інфляцію і забезпечити, щоб через валютні махінації не знищувалось родинні бюджети українців.


Коментуючи кандидатуру на посаду голови Нацбанку, Юлія Тимошенко зауважила: «Ми знаємо, що на цю посаду може прийти кишеньковий кандидат від президента, бо іншого він не внесе. Щонайменше, що ми матимемо, – це легітимний чинний керівник НБУ, у якого принаймні потім можна буде питати, що робиться в НБУ, що робиться з курсом гривні».

Сторінки:
Нагору