БЕР
Четвер
28
21:40

​«Батьківщина» вимагає ретельного розслідування вбивства депутата в Черкасах, – заява партії

Увечері 24 травня у Черкасах вбито депутата обласної ради від ВО «Батьківщина», екс-заступника міського голови Черкас Сергія Гуру. Надзвичайна подія сталася під час нападу на офіс політика.

У «Батьківщині» приголомшені новиною з Черкас. Ми висловлюємо щире співчуття рідним і близьким загиблого однопартійця. Водночас ми звертаємося до правоохоронців з вимогою ретельного та об’єктивного розслідування вбивства депутата.


«Батьківщина» занепокоєна тим, як часто за останні роки трапляються вбивства та напади на місцевих депутатів. Дозволимо собі нагадати, що у серпні 2017 року від отриманих під час нападу травм на Полтавщині помер депутат від «Свободи» Олег Супруненко.


Восени 2017 року в Черкасах вбили депутата міськради від «УКРОП» Михайла Бінусова. У вересні 2017 року під час сесії Київоблради до мозкових крововиливів був побитий депутат від «Батьківщини» Владислав Хахулін.


У жовтні 2017 року в Одесі відбувся замах на першого заступника голови Одеської облради, голову обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Олега Радковського, в якого стріляли з вогнепальної зброї в центрі міста.


Усі ці випадки свідчать: професія політика в сучасній Україні стає смертельно небезпечною. Опозиційна діяльність все частіше «карається» неправомірними кримінальними справами, нападами, вбивствами.


Держава не виконує функцію гаранта безпеки ані для депутатів, ані для всіх українців. Такого не може бути в країні, яка прагне жити за європейськими стандартами.


Для «Батьківщини» справою честі є встановити в Україні порядок і демократію, які би унеможливили переслідування опозиції та дали всім громадянам впевненість у власній безпеці

Сторінки:
Нагору