КВІ
Четвер
25
21:01

​«Батьківщина» вимагає розглянути законопроекти, які дозволять вивести з офшорів кошти високопосадовців

«Батьківщина» вимагає розглянути законопроекти, що дозволять вивести з офшорів кошти високопосадовців України, які незаконно уникають оподаткування.

Про це заявив перший заступник Голови фракції Сергій Соболєв з парламентської трибуни, коментуючи міжнародне журналістське розслідування «райські папери».

«Це журналістське розслідування свідчить про те, що фактично ще один бюджет (бюджет США) ховається в офшорних юрисдикціях. Власне 8 трлн євро – це тіньовий бюджет тих, хто використовує офшорні юрисдикції та не хоче сплачувати податки своїм власним країнам, щоб були гідні заробітні плати, пенсії. Вони ховають гроші в невеликих острівних державах, уникаючи таким чином реального оподаткування», – повідомив він.

Політик заявив, що, на жаль, в одному списку з ними знаходяться і перші посадові особи України, зокрема президент Петро Порошенко.

«Саме тому фракція «Батьківщина» вимагає при розгляді бюджету на 2018 рік врегулювати питання офшорних юрисдикцій», – наголосив парламентарій.

Сергій Соболєв нагадав, що ще рік тому фракція запропонувала два законопроекти, які враховують світову практику сплати податків до вивезення коштів в офшори.

«На жаль, ні відповідний економічний комітет ВРУ, ні парламент не хочуть розглядати це питання, яке дозволить вивести з тіні десятки мільярдів доларів, які сьогодні ховають в офшорах через різноманітні схеми», – зауважив народний депутат.

За його словами, вирішення питання виведення коштів з тіні, з офшорів автоматично дозволить вирішити питання державного бюджету України на 2018 рік і питання наступних бюджетів.

Окрім того, перший заступник Голови фракції повідомив, що «Батьківщина» вимагає створити робочу групу за участі уряду, профільного комітету та всіх зацікавлених депутатів для перегляду питання пенсійної реформи.

«1,5 млн пенсіонерів на окупованих територіях не можуть перерахувати собі пенсії. Мільйони пенсіонерів не можуть зрозуміти принцип, за яким нараховується пенсія. Це питання державної безпеки», – обурився Сергій Соболєв.

Сторінки:
Нагору